فواید آویشن بیشتر از چیزی است که حتی فکرش را می کنید و در واقع از خانواده نعناع ها به شمار می آید که بدون شک بارها و بارها اسمش را شنیده اید. چند مزیت جالب این گیاه در حالت کلی این است که مصریان باستان از آویشن برای مومیایی کردن افراد و یا هر چیز دیگری استفاده می کردند و بیش از ۱۰۰ نوع آویشن در جهان وجود دارد که خلط آور خفیف، تسکین گرفتگی، مسکن انواع درد، آنتی باکتریال، ضد التهاب، ضد قارچ، ضد انگل است. آویشن یک گیاه مدیترانه ای است که دارای کاربردهای غذایی، دارویی و زینتی می باشد. از گل، برگ و روغن آویشن برای درمان طیف وسیعی از بیماری ها استفاده می شود. حال سوال اینجاست که اصلی ترین فواید آویشن چیست و آویشن برای چی خوبه؟ مضرات آویشن چیست؟ آیا با وجود تمامی خواصی که بعضی از ما با برخی از آنها آشنا هستیم ممکن است عوارضی هم داشته باشد؟

تاریخچه آویشن

در گذشته یونانیان باستان از فواید آویشن در معابد خود برای آرامش بیشتر و رایحه ای که داشت استفاده می کردند. از طرفی رومی ها آویشن را برای طعم دادن و سلامت خود به غذاهای مختلفی می زدند و بعد از مدتی شاهد تغییرات مثبتی در بدن خود بودند و همین موجب شد تا آنها به فواید آویشن پی ببرند و از آن بیشتر از گذشته استفاده کنند. برخی آویشن را با پونه به دلیل شکل ظاهری که دارند اشتباه می گیرند اما فواید آویشن باعث شده تا به راحتی بتوان آنها را تشخیص داد که یکی از اصلی ترین خصوصیت آن عطری است که این گیاه با خود به همراه دارد. همچنین آویشن دارای مزایای زیر است:

  • سرشار از ویتامین A و C
  • ادرار آور طبیعی
  • اشتها را تحریک می کند
  • اگر به طور خوراکی مصرف شود برای درمان بیماری هایی همچون برونشیت، سیاه سرفه، آرتروز و قولنج بسیار موثر است و می تواند به این دسته از افراد کمک بزرگی کند و آنها را از شر این همه درد خلاص کند.
فواید آویشن برای پوست
فواید آویشن برای پوست

آویشن برای چی خوبه؟

حتما از اطرافیان مخصوصا بزرگترها در مورد داروهای گیاهی زیاد شنیده اید و تاکید این افراد را زیاد دیده اید که مصمم هستند تا می توانید از گیاهان استفاده کنید و اجازه ندهید به داروهای شیمیایی عادت کنید زیرا نه تنها سودی ندارند بلکه می توانند آسیب های زیادی را به بدن و حتی پوست وارد کنند. اگر به این نقطه رسیده اید که با بزرگان خود هم عقیده شده اید حتما سوال می کنید که آویشن برای چی خوبه؟ فواید آویشن چیست؟ به موارد زیر توجه کنید:

  • آویشن سیستم ایمنی بدن افرادی که به هر دلیلی ضعیف شده را تقویت می کند.
  • در فشار خون موثر و آن را کنترل می کند.
  • مثل یک سرم زخم ها را ضدعفونی و اگر طی بیماری خاصی دچار سرفه و عفونت درونی باشید آن را درمان می کند.
  • زخم معده را مداوا، درد و التهابات را تسکین می دهد.

به چند مورد از مهمترین فواید آویشن اشاره کردیم که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد و می گوییم که دقیقا آویشن برای چی خوبه، پس اگر می خواهید سلامت خود را بخرید با ما همراه باشید.

مقاله پیشنهادی: روش صحیح اصلاح موی پا با ابزارهای مختلف چگونه است؟

تقویت سیستم ایمنی بدن

فواید آویشن به این دلیل است که مملو از ویتامین C می باشد، ویتامین C یک ویتامین محلول در آب و آنتی اکسیدان می باشد که با هر معضلی مبارزه می کند و جلوگیری از آسیب رسیدن به بدن توسط رادیکال های آزاد یکی از آنهاست. تامین ویتامین C باعث افزایش سیستم ایمنی بدن و کاهش حساسیت ها و ضعیف بودن بدن در مقابل انواع بیماری های حاد و مزمن می شود. در واقع فواید آویشن برای بدن به دلیل مواد مغذی است که در این برگ های ریز زیبا نهفته شده است.

از همه این موارد مهمتر این است که آنتی اکسیدان ها تنها ترکیبات مفید و از فواید آویشن نیست و راز و رمزهای بسیاری در برگ های آویشن وجود دارد. این گیاه از نظر ویتامین ها و مواد معدنی ضروری سرشار هستند و اگر بتوانید آویشن تازه را تهیه و مصرف کنید خواص آن بیشتر از پیش است. فواید آویشن تازه این که حاوی ویتامین A و C، مس، فیبر، آهن و منگنز می باشد. ویتامین های A و C می توانند به تقویت نیروهای بدنی و مبارزه با عفونت بدن کمک کنند. آویشن از سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عوامل بیماری زای ویروسی که باعث عفونت هایی مانند مونونوکلئوز، آنفولانزا، HPV، تبخال دستگاه تناسلی یا دهان، هپاتیت و … است بهترین گزینه می باشد.

کنترل سطح فشار خون

به طور تقریبی نیمی از افرادی که مسن هستند دچار فشار خون بالایی هستند که متداول ترین عامل خطر برای بیماری های قلبی است و بدون شک برای پیشگیری از هرگونه حمله قلبی و یا دیگر مشکلات  مربوط به آن باید دنبال راه چاره ای بود. استفاده مداوم از آویشن باعث شد تا افراد از فواید آویشن برای قلب مطمئن شوند و امروزه از آن برای کاهش فشار خون استفاده می شود. توجه داشته باشید که بسیاری از تغییرات رژیم غذایی و سبک زندگی غلط می توانند فشار خون را افزایش دهند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بیشتر کنند پس به امید فواید آویشن از این موارد ساده چشم پوشی نکنید.

ضد عفونی کردن زخم ها به واسطه فواید آویشن

با این تیتر قطعا تعجب شما بیشتر می شود و دوست دارید با فواید آویشن بیشتر آشنا شوید و این کاملا طبیعی است زیرا از این گیاه برای پاک سازی و ضد عفونی کردن زخم ها و حتی عفونت های زنانه میتوان از آن استفاده کرد. عصاره آویشن دارای خواص ضد باکتریایی قوی است که زخم ها و خراش ها را ضد عفونی و از شیوع عفونت جلوگیری می کند.

باورش کمی سخت است اما نوشیدن یک لیوان چای آویشن می تواند شما را از شر هرگونه انگل نجات دهد و در تقویت دستگاه گوارش سهیم است پس هر روز یک زمان خاص را به نوشیدن دو فنجان آویشن برای پیشگیری از مشکلات اختصاص دهید. این گیاه با عفونت های چشمی مانند ورم و التهابات ناشی از آن مقابله می کند.

خاصیت دمنوش آویشن

خاصیت دمنوش آویشن را می توانید پس از میل کردن به راحتی حس کنید. برای مشکلات تنفسی، می توانید از خاصیت دمنوش آویشن بهره ببرید زیرا می تواند نه تنها به تسکین سرفه و احتقان کمک کند بلکه به پاتوژن زمینه ای نیز حمله و در بهبود سریعتر آن تاثیری چشمگیر داشته باشد. اگر دچار اضافه وزن هستید و می خواهید رژیم درستی داشته باشید که به سلامت خود آسیب نزنید می توانید به واسطه خاصیت دمنوش آویشن با یک تیر دو نشان بزنید و با مصرف چای به کاهش وزن خود کمک کنید.

این داروی گیاهی می تواند اشتها را سرکوب و انرژی درونی شما را تقویت کند و اجازه ندهد که ضعف داشته باشید. مواد مغذی ارزشمندی را به بدن تزریق می کند که از پرخوری و میان وعده هایی که باعث افزایش وزن می شود جلوگیری می کند. خاصیت دمنوش آویشن به قدری زیاد است که اگر چند نفر مشکلاتی مثل ناراحتی معده، حالت تهوع، یبوست، نفخ یا گرفتگی داشته باشند می توانند با مصرف این دمنوش به تمامی مشکلات خاتمه دهند.

فواید آویشن برای مو
فواید آویشن برای مو

اسپری آویشن برای پوست

پوست هایی که مستعد جوش، آکنه، کک و مک، تیرگی و یا هر مشکل دیگری هستند به راحتی می توانند با استفاده مداوم از اسپری آویشن برای پوست زیبایی خود را تضمین کنند. به جرات میتوان گفت که اسپری آویشن برای پوست معجزه می کند، اسپری کردن محصولات روی پوست یکی از سریع ترین روش های روتین برای مراقبت از پوست است و چه بهتر که بتوان از اسپری آویشن برای پوست خود استفاده کرد و شاهد نتایج بی نظیر آن بود. اگر هزینه تهیه اسپری آویشن برای پوست را ندارید می توانید با دم کردن آویشن و از صافی رد کردن آن مایع را در یک ظرف اسپری بریزید و هر روز ۲ مرتبه آن را روی پوست خود اسپری کنید.

خواص عرق آویشن برای پوست

چرا باید از عرق آویشن استفاده کرد؟ اصلا خواص عرق آویشن برای پوست چیست؟ استفاده عرق آویشن برای پوست به دلیل مزایایی که دارد بسیار زیاد است و امروزه محبوب بسیاری از افراد شده که از آن در محصولات آرایشی و بهداشتی، داروهای سلامتی نیز استفاده می شود، زیرا می تواند زخم ها را التیام، از درد جلوگیری، پوست را مرطوب و حتی آکنه را به حداقل برساند. مخلوط خواص ضد عفونی کننده و محرک های آنتی اکسیدانی موجود در این عرق به عنوان اصلی ترین و مهمترین خواص عرق آویشن برای پوست به شمار می آیند که پوست را شفاف و جوان تر نشان خواهد داد. خواص عرق آویشن برای پوست را به مرور زمان شاهد خواهید بود زیرا با نوشیدن این عرق ابتدا سموم درونی بدن از بین میروند و سپس به بازسازی و تولید مواد مغذی و مفید بدن کمک می کند.

ماسک آویشن برای پوست

اگر جزو افرادی هستید که به زیبایی پوستتون اهمیت خاصی میدید بهتره از استفاده ماسک آویشن برای پوست غافل نشید چون بهترین ماسک برای هر نوع پوستی این ماسک که می تواند پوست شما را صد درجه تغییر دهد و همان چیزی شود که شما خواستار آن هستید. به راستی خواص ماسک آویشن برای پوست چیست؟ از آنجایی که این ماسک را میتوان در خانه تهیه کرد عاری از هرگونه مواد شیمیایی است و تنها نکته این است که باید آن را تست کنید که مبادا حساسیتی نسبت به این گیاه داشته باشید.

ماسک آویشن برای پوست های چرب، خشک، معمولی، ترکیبی و هر نوع پوست دیگری مناسب است. ماسک آویشن برای پوست ها همانند معجزه است زیرا در کنترل و درمان کامل بسیاری از مشکلات دخیل است و به راحتی حتی با یک بار استفاده می توانید شاهد تغییرات بعد از آن باشید. هر نوع پوستی که داشته باشید از چرب گرفته تا پوست های مستعد آکنه باید آن را مرطوب کنید و بهتر از ماسک آویشن برای پوست نمی توانید چیزی پیدا کنید. مقداری از آویشن را با یک روغن فوق العاده مثل آرگان و یا هر روغن دیگر ترکیب کنید و روی پوست قرار دهید و در نهایت بعد از ۲۰ دقیقه که به خوبی مواد مفید جذب پوست شدند آن را بشویید.

خواص بخور اویشن برای پوست صورت

خواص بخور اویشن برای پوست صورت و بدن در دنیای زیبایی آوازه زیادی دارد. به طوری که در اکثر محصولات زیبایی از روغن و خود آویشن استفاده زیادی می شود و با رفع دغدغه های افراد توانسته نظر آنها را به خود جلب کند. یکی از خواص بخور اویشن برای پوست صورت روشن شدن، پاکسازی منافذ، درمان جای جوش و لک های قدیمی، جوانسازی، درمان چین و چروک و بسیاری از موارد دیگر است که نمی توان همه را در این مقاله جای داد.

خرید انواع ماسک صورت با عصاره های مختلف با کیفیت بالا و قیمت مناسب

خواص بخور اویشن برای پوست صورت در طب سنتی از جایگاه ویژه ای برخوردار است زیرا طی تجارب استفاده افراد از این بخور شاهد تغییراتی بودند که موجب شد تا افراد زیادی آن را امتحان کنند. اگر می خواهید پوست خود را پاکسازی کنید و نیاز به یک آرامش خاص دارید می توانید با خواص بخور اویشن برای پوست صورت اعصاب خود را با این بخور آرام کنید. نکته شایان ذکر در استفاده از فواید آویشن این است که از آن برای هر چیزی که استفاده کنید خواصی که دارد چیزی فراتر از انتظار شماست.

فواید آویشن برای سلامتی
فواید آویشن برای سلامتی

روغن آویشن برای پوست

لینالول یکی از رایج ترین اجزای موجود در روغن آویشن برای پوست است و همچنین دارای اثرات آنتی اکسیدانی و سم زدایی بر روی بدن است. از همه مهمتر، می تواند باعث ترمیم و بهبود مشکلات کبد شود و به سم زدایی سریع آن کمک شایانی می کند. روغن آویشن به دلایل متعددی که دارد به عنوان یک روغن با رایحه درمانی فوق العاده معرفی و تایید شده است. استنشاق روغن آویشن یا استفاده موضعی مقداری از این روغن به شقیقه ها، قفسه سینه یا گردن خون در کاهش سطح استرس بدن موثر است و به شما حس خاصی را منعکس می کند.

روغن آویشن برای پوست علاوه بر تاثیرات مثبتی که دارد می تواند به عنوان تقویت کننده حافظه و ضد افسردگی نیز عمل کند. همچنین در افزایش تمرکز و درمان سینوزیت، برونشیت، بی اشتهایی، سلولیت، اگزما، مشکلات پای ورزشکاران، درماتیت، گزش حشرات و حیوانات، التهاب بینی و سایر عفونت ها موثر است. روغن آویشن برای پوست به دلیل ترکیبات مختلفی که دارد فواید بیشماری برای سلامتی دارد. این ترکیبات عبارتند از:

  • کارواکرول
  • تیمول
  • لینالول
  • سینول
  • کافور
  • بورنئول

ماسک آویشن برای مو

خواص ماسک آویشن برای مو می تواند موهای شما را نجات دهد و در رشد سریع آنها سهیم باشد. ماسک آویشن برای مو و پوست به دلیل رازهایی که در شاخ و برگ های آن نهفته است می تواند تاثیراتی بسزا در سلامت و زیبایی هر چه بیشتر شما داشته باشد.

مراقبت از مو بر پایه آویشن می تواند به خاطر بسیاری از فضایل طبیعی نتیجه رضایت بخشی را به همراه داشته باشد. زیرا این گیاه هیچ ضرری برای موها ندارد و در آبرسانی و مرطوب کردن موها ایده آل است. اجزای اصلی ماسک آویشن برای موها شامل تیمول، کارواکرول، فلاونوئیدها و بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مو است که باعث می شود تمامی این مواد موثر برای تقویت و زیبایی موها و همچنین کنترل ریزش مو، ضخیم شدن، رشد مجدد موها را به همراه داشته باشد.

فواید آویشن برای مو به اندازه پوست زیاد است. با تهیه ماسک آویشن برای موها ابتدا پوست سر را تحریک و آبرسانی می کند و بعد از آن باعث تقویت ریشه موها و ضخیم شدن آنها می شود. به عبارت دیگر، ماسک آویشن برای مو ماده ای مقوی و ضدعفونی کننده پوست سر و موها است. از مهمترین فواید آویشن برای مو شامل موارد زیر:

  • درمان ریزش مو
  • درمان شوره سر
  • موها را صاف و نرم می کند.
  • روشن شدن موها
  • درمان موخوره
  • تقویت ساقه موها
برای پوست چی خوبه
برای پوست چی خوبه

آویشن برای چربی مو

فواید آویشن برای چربی موی سر را نمیتوان نادیده گرفت، اگر جزو افرادی هستید که بعد از چند ساعت دوش گرفتن سریع پوست سر و موها چرب می شوند نیاز به آویشن دارید. یکی از فواید آویشن این است که برای کنترل چربی مو بسیار مفید و می تواند از ریزش جلوگیری کند و باعث درخشش موها شود که از طرفی در جلوگیری از جوش زدن، ریزش، کدر شدن مو، چرب شدن سریع موها نیز دخیل است. تمام این فواید آویشن برای چربی موها به دلیل وجود تیمول، کارواکرول و فلاونوئید در این گیاه می باشد. علاوه بر ماسک آویشن برای مو روش های مختلفی برای استفاده از این گیاه پر خاصیت برای مو وجود دارد. به عنوان مثال می توانید یک اسپری آویشن خانگی برای تحریک رشد مو و مبارزه با شوره سر را تهیه و استفاده کنید.

اسپری آویشن برای مو

اسپری آویشن برای مو، الخصوص تحریک رشد سریع آنها بسیار عالی است. رشد سریع موها یکی از دغدغه های خانم هایی است که دوست دارند موهای زیبا و درخشانی در مدت زمان کوتاه داشته باشند و برای رشد آنها دست به کراتین و تقویت کننده های مختلفی می زنند که در نهایت منجر به آسیب رسیدن به موها و ریزش شدید می شود. اسپری آویشن برای موها بهترین گزینه است و کافی است مقداری آویشن را دم کرده و از صافی رد کرده و در یک اسپری بریزید و هر زمان که دوست دارید مقداری از آنها را از ریشه تا ساقه مو بزنید. اسپری آویشن برای موهای خشک، آسیب دیده، رنگ شده، موخوره بهترین است.

خواص روغن آویشن برای مو

از خوراکی تا موضعی فرآورده های آویشن گرفته را میتوان برای سلامتی و زیبایی استفاده کرد و هیچ محدودیتی برای استفاده ندارد. می توانید از خواص روغن آویشن برای مو به جهت تقویت رشد مجدد موها استفاده کرد. خواص روغن آویشن برای مو این است که تقویت موها و عدم شکنندگی آنها از اصلی ترین مزیت این روغن است. بهتر است برای دریافت خواص روغن آویشن برای مو این روغن را مستقیما روی موها و پوست سر بمالید و بگذارید چند دقیقه قبل از رفتن به حمام روی پوست بماند. خواص روغن آویشن برای مو به قدری است که بعد از مدتی استفاده شما را حیرت زده خواهد کرد و این روغن ارزش استفاده را دارد زیرا با حداقل ترین هزینه می توانید رشد موهای خود را تحریک کنید و زیبایی خود را دو چندان کنید.

برای مو چی خوبه
برای مو چی خوبه

مضرات آویشن

تعجب نکنید در زندگی کلا استفاده از هر چیزی زیاده روی به شمار می آید و می تواند مضراتی داشته باشد که برخی از آنها قابل جبران و برخی برعکس آن هستند و مضرات آویشن از این موضوع مستثنا نیست. اگر علاوه بر مزایایی که گفته شد مضرات آویشن را بدانید بهتر می توانید از آن استفاده کنید و از هر مشکل احتمالی جلوگیری کنید. بارزترین مضرا آویشن به کودکان، زنان باردار و شیرده، اختلالات خونریزی و مسائل مربوط به قرار گرفتن در معرض استروژن برمی‌گردد.

کودکان حساس ترین رده سنی هستند که با هر پوست و جسم آنها با هر چیزی سازگاری ندارد، از آنجایی که آویشن را به روش های مختلف میتوان استفاده کرد باید قبل از هر چیز آن را برای کودکان تست و سپس استفاده کرد. همچنین مصرف آویشن در صورت مقدار کم خطری ندارد اما اگر همانند بسیاری از افراد تصور دارید که هر چه بیشتر بهتر است سخت در اشتباه هستید و با این کار تنها سلامت خود و نوزادتان را به خطر می اندازید.

گیاهانی که برگ های آنها سبز تیره است حاوی ویتامین K هستند که علاوه بر تامین ویتامین می توانند در روند لخته شدن خون موثر باشند، پس به میزان مصرف آن دقت کنید زیرا این موضوع بسیار جدی است و اگر دچار زخم و خونریزی شوید کنترل کردن آن به این آسانی نیست.

از دیگر مضرات آویشن عملکرد آن است که همانند استروژن می باشد. افرادی که با قرار گرفتن در معرض استروژن بدتر می شود نباید از آویشن استفاده کنند. اگر دچار سرطان سینه، سرطان رحم و تخمدان و آندومتریوز هستید مصرف آویشن را به طور کل حذف کنید. برخی از مضرات آویشن که باید از آنها آگاه باشید عبارتند از:

  1. واکنش های آلرژیک، از درماتیت گرفته تا علائم تب
  2. سرگیجه، سردرد
  3. آسم، ضعف عضلانی
  4. تحریک و پریشانی دستگاه گوارش

مضرات آویشن برای افراد میگرنی

اگر میگرن دارید و مداوم درد آن شما را آزار می دهد به هیچ عنوان در استفاده آویشن زیاده روی نکنید و تا حتی آن را برای همیشه حذف کنید. عناصری که در این گیاه وجود دارد می تواند با مصرف زیاد مضراتی را برای شما به جای بگذارد.

حالت تهوع

مضرات آویشن در حالت طبیعی صفر است اما اگر نوشیدن بیش از حد چای آویشن را در یک روز به دفعات داشته باشید منجر به حالت تهوع، سرگیجه، استفراغ و دردهای معده می شود که از بارزترین مضرات آویشن می باشد.

آلرژی

همانطور که میدانید پوست همه افراد با هر نوع گیاهی سازگاری ندارند و برخی با لمس برگ و شاخه های این گیاه ممکن است دچار آلرژی پوستی و یا هر نوع آلرژی دیگری شوند که نهایتا برخی را با هزینه های گزافی روبرو می کند و با توجه به نتایج برخی به این گیاه آلرژی دارند که می تواند یکی از مضرات آویشن باشد.

بارداری

همانطور که اشاره شد در حالت کلی آویشن بی خطر است، اما احتیاط شرط عقل است و اگر به صورت موضعی یا خوراکی استفاده می شود باید در میزان آن دقت کنید و با شرایط بارداری این حساسیت باید بیشتر از پیش باشد تا سلامت مادر و جنین به خطر نیفتد، استفاده زیاد از آویشن در این دوره بسیار خطرناک است و جزو مضرات آویشن می باشد.

منابع

stylecraze.com
tailormadehealth.com
organicfacts.net

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

دو × 2 =