در بدن انسان ها پوست مانند سپر دفاعی عمل می کند که از شما به هنگام آلودگیها محافظت می نماید. اما به هنگام آسیب دیدن، پوست ممکن است که نتواند کار خود را به درستی انجام دهد و در نتیجه قسمت هایی از پوست ضخیم و محکم می گردند. به طور مثال پاشنه پا از قسمتهایی است که به هنگام فشار زیاد و همچنین خشکی پوست دچار ترک می شود. علت ترک پاشنه پا ناشی از کمبود رطوبت در پوست پاها و همچنین فشار بیش از حد به سطح پا می باشد. ترک خوردن کف پا به صورت شکاف های ریزی بر روی پوست ظاهر می شود که اگر درمان نشود، در مدت زمان طولانی شکاف ها عمیق تر می شوند و درد شدید ایجاد می کنند.
اما از دلایل ترک خوردن کف پا باید به عواملی مثل ژنتیک، گرفتن حمام با آب بسیار داغ، استفاده از صابون های خشن، وزن زیاد، کمبود مواد مغذی، پیری پوست و همچنین کفشهای باز اشاره نمود که تمامی این عوامل باعث می شوند تا کف پا یا پاشنه پا ترک بخورد و در بعضی مواقع زخمهایی با عمق زیاد ایجاد شود. اگر می خواهید پوست کف پای شما و پاشنه پا همیشه سالم باشد حتماً به صورت مداوم پاهای خود را مرطوب نگه دارید، مرطوب نکردن پاها و استفاده از کرم های نامناسب باعث می شود تا پوست پا خاصیت ارتجاعی خود را از دست بدهد و در نتیجه پوست پاشنه پا و کف پا ترک بخورد.
راه های درمان ترک پاشنه پا دکتر پروتی
از مهمترین علت ترک پاشنه پا باید به اگزما و یا عفونت های قارچی اشاره نمود که برخی از افراد به هنگام دچار شدن به ترک پا با استفاده از موادی طبیعی اقدام به درمان ترک پاشنه پا می نمایند. باید بدانید که ترک خوردن کف پا احساس ناخوشایندی برای افراد ایجاد می کند و اکثر اشخاصی که به ترک پاشنه پا دچار می شوند، با استفاده از راه های خانگی آن را درمان می کنند.
بهترین ترکیب برای درمان ترک خوردن کف پا استفاده از وکس ترکیبی پارافین و روغن نارگیل است که این محصول به صورت لایه بردار عمل نموده و با قرار گرفتن بر روی پاها موجب کاهش لایه های ضخیم پوستی می شود و در نتیجه پوست کف پا را نرم می کند. اما دکتر پروتی از دکترهای طب پا است که عنوان می کند، ترک خوردن کف پا یکی از مشکلات رایج می باشد که به دلایل متعدد به وجود می آید که مهمترین علت ترک پاشنه پا وزن زیاد بوده که سبب ترک خوردن پوست کف پا و همچنین پوسته پوسته شدن آن می شود.
مورد دیگر از نظر دکتر پروتی عفونت های قارچی می باشد که علاوه بر پوسته شدن پاها گاهی اوقات عفونت ها نیز باعث می شود تا پوست کف پای شما ترک خورد، به هنگام عفونی شدن ترک ها حتما باید به پزشک مراجعه شود اما در صورتی که ترک پا کم باشد می توان با استفاده از کرم های ترک پا به راحتی از پوست کف پا را لایه برداری نمود و سطح پوست را نرم و لطیف کرد.
عوارض ترک پا
ترک خوردن کف پا یکی از مشکلات پوستی است که بر اساس عوامل مختلف به وجود می آید. علت ترک پاشنه پا ضخیم شدن پوست در قسمت پاشنه پا بوده که با افزایش سلول های مرده در این قسمت، پوست دچار التهاب می شود و ترک می خورد. ضخیم شدن پوست پا باعث به وجود آمدن مشکلات دیگری مانند اگزما یا عفونت های قارچی هم می گردد، بنابراین پس از دچار شدن به ترک خوردن کف پا و پوسته پوسته شدن آن قسمت حتماً باید به دنبال راه درمان این مورد بود. اگر به ترک پاشنه پا رسیدگی نشود عوارض زیادی خواهد داشت.
از مهمترین عوارض ترک پا گاهی اوقات خونریزی از ترک های پاشنه پا می باشد. رسیدگی نکردن به زخم کف پا یا قسمت پاشنه پا منجر به عفونت های شدید پوستی می شود که در نتیجه سبب به وجود آوردن درد در قسمت پاشنه پا می گردد. همچنین وجود ترک در پاشنه پا باعث سخت راه رفتن می شود، به این خاطر که پا باید درون کفش و دمپایی قرار بگیرد و با داشتن ترک های متعدد در قسمت پاشنه پا راه رفتن بسیار سخت می شود. اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که به دنبال درمان ترک پاشنه پا هستید حتما باید علت ترک پاشنه پا را بدانید و سپس به دنبال راه درمان آن باشید، به این خاطر که دلایل مختلفی برای به وجود آمدن این بیماری وجود دارد.
برای ترک پا چه کرمی خوبه؟
پس از بررسی علت ترک پاشنه پا می توان به دنبال خرید کرم مخصوص برای درمان آن بود که در اغلب موارد بیشتر افراد پرس و جو می کنند که برای ترک پاشنه پا چه کرمی خوبه. این افراد باید بدانند که کرم های متعددی در بازار وجود دارند که برای درمان ترک پاشنه پا مفید هستند. بهترین کرم ها برای درمان نمودن این بیماری پوستی کرم هایی می باشند که حاوی عسل در ترکیبات خود هستند. عسل جزء مواد طبیعی می باشد که موجب از بین بردن انواع باکتری ها از درون لایه های پوستی می گردد.
کرم های محافظ پا از محصولاتی هستند که در ترکیبات خود مواد طبیعی و عصاره گیاهی دارند که موجب رطوبت رسانی بیشتر به لایه های چربی سطح پوست می شوند و با تامین نمودن چربی پوست ترک های پاشنه پا را بهبود می بخشند. با استفاده از انواع کرم ترک پا می توان بسیاری از مشکلات رایج مثل خشکی کف پا و پوسته پوسته شدن را هم درمان نمود.
بنابراین اگر پاهای شما نیز به صورت مداوم ترک می خورد می توانید از انواع کرم های رطوبت رسان و نرم کننده پوست که دارای اثر گرم کنندگی و خنک کنندگی هستند استفاده نمایید و خشکی و ترک خوردن کف پا را درمان کنید. این کرم ها اکثراً حاوی ویتامین های مختلف برای تقویت پوست می باشند که در ترمیم نمودن پوست و رطوبت رسانی، بسیار موثر هستند و سبب برطرف نمودن زبری پوست میگردند و ترک های عمیق پوستی را هم درمان میکنند و موجب کاهش التهابات می گردند.
خرید انواع محصولات درمان ترک پا
چندین راه خانگی برای درمان ترک خوردن کف پا
ترک پاک از بیماری های آزاردهنده می باشد ممکن است با چندین راه خانگی بتوان آن را درمان نمود. اولین روش برای درمان ترک خوردن کف پا اسکراب ترک پاشنه پا است که می توانید درون وان حمام را پر از آب گرم نمایید. سپس مقدار کمی صابون به آن اضافه نموده و پای خود را حدود ۲۰ دقیقه درون وان بگذارید و پس از نرم شدن ترک های پاشنه پا با کالاهایی مثل سنگ پا اقدام به از بین بردن پوست های مرده قرار گرفته بر روی پوست خود نمایید. پس از آن پاهای خود را تمیز بشویید و از کرم های مخصوص پاشنه پا استفاده کنید و به هنگام خوابیدن جوراب پوشید تا کرم کاملا جذب پوست شود.
راه دیگر برای از بین بردن ترک خوردن کف پا استفاده از روغن های گیاهی است که پس از اسکراب کردن پاها می توانید روغن های گیاهی را به تمامی قسمت های پای خود حدود نیم ساعت ماساژ دهید. گاهی مواقع می توان ترک های کف پا و پاشنه پا را با آرد برنج هم درمان نمود. برای درمان ترک خوردن کف پا آرد برنج را به همراه عسل مخلوط نموده و به آن مقدار کمی سرکه سیب اضافه کنید. سپس این ترکیب را بر روی پای خود قرار داده و صبر کنید، پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه اقدام به شستشوی پای خود با آب ولرم نمایید؛ پس از این کار پاهای خود را با وازلین و یا گلیسیرین چرب کنید.
چگونه از ترک خوردن کف پا جلوگیری کنیم
شاید برای شما عجیب باشد بدانید که می توانید با ساده ترین راه ها از ترک خوردن کف پا پیشگیری کنید. بهترین راه برای پیشگیری نمودن از این امر چرب کردن مداوم انگشتان پا و کف پا با کرم های اوسرین یا وازلین است. همچنین افرادی که دچار ترک پا می شوند، نباید از کفشهای تنگ یا پاشنه بلند استفاده نمایند. اگر محیط زندگی افرادی که مستعد این بیماری هستند دارای فرش و موکت است بهتر است که این افراد از پاپوش استفاده نمایند؛ به این خاطر که تماس سطح کف پا با زمین باعث سفت شدن پوست می شود. ضمن اینکه بهترین راه برای پیشگیری از ترک خوردن کف پا این است که هنگام خوابیدن حتماً با کرم مناسب، قسمت های مختلف کف پا کاملا ماساژ داده شود.
معمولاً ترک خوردن کف پا در خانم هایی که باردار هستند بیشتر است، به همین خاطر توصیه می شود که پس از هر بار شستن پاها حتماً از کرم مخصوص کف پا برای کاهش خشکی پوست استفاده گردد. لازم است بدانید برای پیشگیری از ترک کف پا حتما باید خشکی انگشتان را هم کاملا برطرف کنید؛ چرب کردن این ناحیه باعث می شود تا از ترک خوردن قسمت های مختلف پا پیشگیری گردد. متخصصان پوست برای افرادی که می خواهند کف پای بدون ترک داشته باشند استفاده از کرم های مراقبت از پوست را تجویز می کنند؛ این کرم ها خاصیت ضد التهابی دارد و با دارا بودن ترکیبات گیاهی به کاهش سوزش و درد ترک ها کمک می کند ضمن اینکه موجب لایه برداری از روی پوست می شوند.
چطور از پوست کف پای خود مراقبت کنیم
همانطور که خود نیز می دانید همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. بنابراین برای اینکه بتوانید از پوست پاهای خود در مقابل ترک خوردن مراقبت کنید، بهتر است که پس از ورود به منزل پاهای خود را با آب ولرم بشویید و سپس پاها را خشک کرده و ما بین انگشتان پا را پودر تالک بزنید. این پودر به پیشگیری از بروز عفونت در پاها کمک می کند. همچنین به ناخن های پای خود رسیدگی کنید و آنها را کوتاه نگه دارید؛ به این خاطر که ناخن های پا به رشد باکتری ها و قارچ ها کمک می کنند و اگر بلند تر از حد معمول باشند سبب بروز مشکلات پوستی از جمله ترک خوردن کف پا می شود.
برای پیشگیری از ترک خوردن کف پا می توانید از کفش های حمایتی استفاده کنید. برخی از جوراب ها یا پاپوش ها دارای پد هستند که بهترین کالا برای پوشش می باشند؛ به این خاطر که مانع از ترک خوردن پوست کف پا می شوند. برای اینکه پوست کف پا همیشه نرم بماند بهتر است که پاهای خود را در دمای شدید قرار ندهید. به طور مثال به هنگام راه رفتن در ساحل یا بر روی سنگفرش هایی که گرم هستند حتماً باید از کفش استفاده کنید. به هنگام زمستان هم برای پیشگیری از ورود آب به درون کفش حتما باید از چکمه هایی که ضد آب هستند و آستر دارند استفاده نمایید تا پاهای شما همیشه خشک و گرم بماند.
موثرترین درمان ترک پاشنه پا در طب سنتی
یکی از معضلاتی که بیشتر افراد جامعه با آن درگیر هستند، ترک خوردن کف پا است که امروزه پزشکان طب سنتی راهکارهای زیادی را برای درمان ترک پاشنه پا پیشنهاد می دهند. پزشکان طب سنتی معتقد هستند که عسل بهترین درمان برای ترک پاشنه پا است. عسل خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و همچنین این محصول اگر با شیر ترکیب گردد خاصیت مرطوب کنندگی هم پیدا میکند و موجب نرم تر شدن پوست پاها می گردد؛ بنابراین از بهترین محصولات برای درمان ترک خوردن کف پا است. استفاده از لیمو هم درمان دیگر برای ترک پاشنه پا می باشد. لیمو خاصیت اسیدی داشته و به راحتی موجب از بین بردن سلول های مرده بر روی پوست می شود.
روغن زیتون هم در مواردی که ترک های پا عمیق تر هستند، بهترین درمان می باشد. اگر قبل از خواب تمامی قسمت های کف پا با روغن زیتون آغشته شوند و سپس جوراب یا پاپوش بر روی پاها قرار بگیرد قطعاً در مدت زمان کوتاهی پاشنه پا نرم تر شده و ترک ها از بین می روند. برخی از پزشکان طب سنتی استفاده از روغن کوهان شتر و دنبه را برای درمان ترک پا پیشنهاد می دهند؛ به این خاطر که این نوع روغن ها دارای چربی زیاد بوده و به نرم تر شدن بافت پوست کمک میکنند. نمک دریایی و ترکیب آن با آب گرم هم درمان مناسبی برای ترک کف پا می باشد.