برخلاف تصوری که بیشتر افراد جامعه دارند که کم پشت شدن مو و ریزش مو مختص به مردان است باید بدانید که ریزش مو در بانوان هم بسیار شایع شده و حدود ۵۰ درصد از بانوان هم به این مشکل دچار هستند. گاهی اوقات ریزش مو به مرور زمان اتفاق می افتد و بانوان متوجه کم پشت شدن موها نمی گردند، اما پس از مدتی با ریزش شدید آنها قسمت هایی از سر دچار طاسی می شوند که این موارد دلایل مختلفی دارند.

 از مهمترین دلایل ریزش مو در بانوان باید به افزایش سن اشاره نمود، همچنین گاهی اوقات بانوانی که تازه زایمان کرده اند دچار ریزش شدید مو و کم پشت شدن موها می گردند. افرادی که داروهای خاص مصرف می کنند یا شیمی درمانی می نمایند هم به ریزش مو و کم پشت شدن موها دچار می شوند البته گاهی اوقات بستن موها با کش باعث ریزش مو می گردد.

 از علائمی که نشان دهنده ریزش مو هستند باید به کم پشت شدن قسمت های مختلف مو در سر اشاره نمود، همچنین به هنگام لمس موها متوجه می شوید که به سادگی موها کنده شده و می ریزند. البته عامل های دیگری مثل استرس و شوک شدید، عفونت های شدید و تب بالا و بیماری‌ های زمینه‌ ای مثل پسوریازیس باعث ریزش مو می شوند. اما به طور کلی باید بدانید که برخی از مواردی که باعث کم پشت شدن و ریزش موها می شوند قابل درمان هستند و برای رفع کم پشتی مو در زنان می توان از روش های مختلف استفاده نمود.

راه های رفع کم پشتی مو در زنان 

کم پشت شدن مو
کم پشت شدن مو

اغلب بانوان که دچار ریزش مو و کم پشتی موی سر می شوند، احساس بسیار ناخوشایندی خواهند داشت و به دنبال راه چاره برای درمان آن می گردد. لازم است بدانید که گاهی اوقات ریزش مو زمینه ژنتیکی دارد و در برخی موارد هم به دلیل استفاده از داروهای مختلف عوارضی پدید می آیند که یکی از آنها ریزش مو است. اما بانوان نباید نگران باشند، امروزه راه های درمانی مختلفی برای رفع کم پشتی مو در زنان وجود دارد که به راحتی می‌ توانند اقدام به پرپشت شدن موهای خود نمایند.

 در برخی بانوان کاشت مو جواب می دهد و موجب رفع ریزش مو و کم پشتی مو می گردد. معمولاً بانک مو در زنان بسیار قوی تر بوده و فولیکول های مو تراکم خوبی دارند که به راحتی می توان از آنها برای کاشت استفاده کرد. اما یکی از داروهای موثر برای رفع کم پشتی مو در زنان به جز کاشت مو داروی فیناستراید است که این دارو برای بانوانی که ریزش موی ارثی دارند بسیار تاثیر گذار بوده و به کاهش ریزش مو و رفع کم پشتی مو کمک می کند.

به طور کلی باید عنوان شود که گاهی اوقات تغییر سبک زندگی هم می‌ تواند به رفع کم پشتی مو در زنان کمک کند. تغذیه یکی از مهمترین عوامل ریزش مو است، اگر در رژیم غذایی کمبود ویتامین وجود داشته باشد به مرور زمان موها دچار ریزش می شوند. بنابراین بهتر است از رژیم های غذایی حاوی پروتئین، ویتامین و آهن و روی استفاده شود.

مواد غذایی مناسب برای رفع کم پشتی مو در زنان

همانطور که خود نیز اطلاع دارید عوامل مختلف بسیار زیادی از دلایل کم پشت شدن مو در بانوان هستند که از جمله آنها می‌ توان به کمبود مواد معدنی در رژیم غذایی اشاره کرد که این امر به تشدید ریزش موها کمک زیادی می‌ کند. اگر تغذیه مناسب نداشته باشید قطعاً به ریزش مو دچار خواهید شد. اما برای جلوگیری از ریزش مو  می توان رژیم غذایی را تغییر داد، برای جلوگیری از ریزش مو خوردن مواد مغذی بسیار ضروری است. مواد غذایی مناسب برای مو در زنان باید سرشار از ویتامین ها، فیبرها و مواد معدنی باشد تا سبب به وجود آوردن موهای سالم گردد.

 ضمن اینکه در مواد غذایی باید آهن وجود داشته باشد، آهن جزء مواد ضروری برای مو است که در صورت کمبود آن در بدن علاوه بر بروز بیماری کم خونی فولیکول‌ های مو نیز آسیب می‌ بینند و در نتیجه دچار ریزش می شوند. مواد غذایی که شامل مواد معدنی مختلف و آهن فراوان می باشند شامل مرغ، ماهی، گوشت قرمز، اسفناج و کلم بروکلی می باشند که اگر این مواد غذایی در برنامه تغذیه بانوان قرار بگیرند قطعاً سبب رساندن پروتئین ها و مواد معدنی مورد نیاز به موها می شوند و موجب تقویت ریشه موها می گردند و از ریزش آنها پیشگیری می کنند و همچنین استفاده از قرص آهن نیز با تجویز پزشک می تواند بسیار کارآمد باشد. پس مهمترین عامل در کاهش ریزش مو و همچنین رفع کم پشتی مو در زنان تغذیه است.

آیا جلوگیری از ریزش مو در زنان امکان پذیر است؟

یکی از مشکلاتی که امروزه علاوه بر آقایان برخی خانم‌ ها نیز به آن دچار هستند ریزش مو است که در سنین مختلف مشاهده می شود. برخی از این مشکلات قابل درمان بوده و برخی دیگر راهی ندارند. اما به طور کلی باید بدانید که برای جلوگیری از ریزش مو راه های متعددی وجود دارد که اولین مورد استفاده از مواد غذایی مناسب برای مو است. اگر رژیم غذایی سالم و حاوی مواد مغذی مهم برای مو داشته باشید، قطعاً تا حد زیادی می توانید از ریزش مو جلوگیری کنید. جلوگیری از ریزش مو علاوه بر این که جنبه زیبایی دارد به افزایش جنبه روحی و روانی هم کمک می‌ کند. برخی از افراد به هنگام کاهش موهای خود اعتماد به نفسشان را از دست می‌ دهند اما این افراد باید بدانند که با استفاده از تغذیه مناسب، کاهش استرس و همچنین رسیدگی به موهای خود می توانند تا حد زیادی موجب پیشگیری از ریزش آنها گردند.

 توصیه هایی که برای جلوگیری از ریزش مو وجود دارد این است که حتماً موها را به صورت روزانه شانه کنید تا سبب خون رسانی بیشتر به فولیکول های موهای خود گردید و تار موهای قوی تر داشته باشید. همچنین یکی از دلایل کم پشت شدن مو در بانوان استفاده از شامپوی نامناسب است. بنابراین اگر می خواهید موهای براق، صاف و بدون ریزش داشته باشید حتماً شامپوهایی را استفاده کنید که با کیفیت هستند و از برندهای معتبر می باشند. همچنین به هنگامی که موهای خود را با شامپو شستشو می دهید و استحمام می کنید پس از حمام بگذارید تا موها خود خشک شوند و با استفاده از وسایلی مثل سشوار اقدام به خشک شدن موها نکنید.

چرا زنان دچار ریزش مو می شوند؟

برخی از زنان به هنگام دیدن موهای خود بر روی بالشت یا رفتن به حمام که بیش از حد ریخته اند دچار وحشت زدگی می‌ شوند، اما باید بدانید که حدود ۴۰ درصد از بانوان به هنگام ورود به دهه ۴۰ زندگی خود دچار ریزش مو می‌ شوند و این مشکل می‌ تواند دلایل مختلفی داشته باشد. مهمترین عامل به هنگام ریزش مو تغییرات هورمونی است. همچنین حساسیت های ژنتیکی در هنگام تغییرات در هورمون ها باعث می شود تا ریزش مو شدید گردد. البته عواملی مثل استرس و مشکلات تیروئیدی هم از دیگر عوامل مهم در ریزش مو هستند.

لازم است بدانید که هر کدام از دلایل ذکر شده که باعث ریزش مو می شوند در بسیاری از مواقع با کاشت مو قابل درمان هستند و می‌ توان با کاشت مو موجب پرپشت شدن موها گردید. اما به طور کلی باید عنوان شود که مهمترین عامل ریزش مو در زنان هورمون ها است که با کمبود هورمون تستسترون در بدن تار موها نازک شده و ریزش آنها بیشتر می‌ شود؛ به همین دلیل هم بانوان با ورود به سن ۴۰ سالگی دچار ریزش مو می گردند. یائسگی هم از دیگر علت های تغییرات هورمونی در بدن است که سبب افزایش ریزش مو در بین بانوان می‌ شود. مشکلات تیروئیدی مثل کم کاری تیروئید هم در کاهش موها تاثیر گذاشته و موجب ریزش آنها می شوند. تمامی این موارد با بررسی پزشک قابل درمان هستند و با استفاده از داروهای مخصوص می توان ریزش موها را متوقف نمود و رشد آنها را بیشتر کرد.

کم پشت شدن مو
کم پشت شدن مو

عادت های نادرست و تاثیر آن در کم پشت شدن موها

در بسیاری از مواقع عادت های نادرست باعث ریزش مو و کم پشت شدن آنها می شوند. این عمل به تدریج اتفاق می‌ افتد و شما متوجه نادرست بودن این عادت ها نمی شوید، بنابراین با تحقیق در این زمینه و بررسی عادت های نادرست و تاثیر آنها می توانید ریزش مو را کاهش داده و در صدد رفع کم پشتی مو برآیید. رفع کم پشتی مو در زنان باعث افزایش اعتماد به نفس در آنها می‌ شود بنابراین بانوانی که دوست دارند موهای پرپشت و سالم داشته باشند، حتماً باید عادات نادرست خود را که عامل کلیدی در کم پشت شدن موها هستند حذف نمایند.

 مهمترین عامل ریزش مو شدید دستکاری بیش از حد موها می باشد که برخی از افراد مداوم موهای خود را رنگ نموده یا فر می کنند. صاف کردن موها هم از دیگر علت های ریزش مو است بنابراین بهتر است که از رنگ کردن یا فر و صاف کردن دائمی موها پرهیز نمایید. همچنین علت دیگری که باعث ریزش مو می شود استفاده از محصولات قوی مو مثل تافت یا ژل مو است که به بافت موها آسیب می رسانند. از دیگر عادت های نادرست که در بین بانوان بسیار رایج است بستن موها با استفاده از کش می باشد. اکثر بانوان به هنگام ورزش و یا کارهای خود موهایشان را دم اسبی می بندند که این امر باعث می‌ شود تا فولیکول های موجود در پوست سر ضعیف تر شوند. کمبود آهن و فولیک اسید در بدن هم از دیگر عامل های ریزش مو است که خانم ها می توانند با مصرف قرص آهن کم پشتی موهای خود را درمان نمایند. 

باورهای غلط در مورد کم پشت شدن مو در زنان

برخی از مردم بر این باورند که پوشاندن سر موجب کم پشت شدن موها می‌ شود، اما باید بدانید که این باور یک  باور غلط است که افراد تصور می‌ کنند با پوشاندن موها فولیکول‌ های موجود که در پوست سر قرار گرفته است آسیب می‌ بینند. اما فولیکول ها برای اینکه رشد خوبی داشته باشند نیاز به خون دارند و خون رسانی بیشتر سبب رشد بهتر آنها می‌ شود. بنابراین این باور غلط که پوشیدن موها سبب کاهش موها می گردد اشتباه است. برخی از افراد تصور می‌ کنند که موهای کم پشت هیچگاه پر نمی شوند. در واقع این مورد ربطی به ژنتیک ندارد و عامل هایی مثل تغذیه، استرس و اختلالات هورمونی باعث این موارد می شوند که اگر دلیل اصلی کم پشت شدن موها را بیابید قطعا می‌ توانید ریزش موها را برطرف کنبد.

کم پشت شدن مو
کم پشت شدن مو

 همچنین بسیاری از افراد تصور می‌ کنند که کچل شدن تنها در سنین بالا و با مسن شدن در بین زنان رخ می دهد، اما اصلا اینگونه نیست و با توجه به افراد خانواده گاهی اوقات برخی از افراد در سنین کمتر هم دچار ریزش موی شدید و کاهش موها می شوند. بر خلاف باور عموم که تصور می‌ کنند زنان طاس نمی شوند، محققان دریافته‌ اند که با رسیدن به سن ۴۰ سالگی ریزش مو در زنان بیشتر شده و گاهی اوقات طاسی در آنها نیز به وجود می آید.

تاثیرات مزوتراپی و prp در رفع کم پشتی مو در زنان 

با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های درمانی زیادی برای رفع کم پشتی مو در زنان به وجود آمده است که برخی از این درمان ها شامل مزوتراپی و prp هستند. مزوتراپی با دستگاه انجام می‌ شود که استفاده از این روش باعث می‌ گردد تا فولیکول های مو رشد بهتری داشته باشند. در واقع مزوتراپی و prp سبب افزایش گردش خون در پوست می شوند و در نتیجه به کاهش ریزش مو کمک زیادی می‌ کنند. امروزه این روش ها مورد پسند افراد بسیاری واقع شده‌ اند و از روش های هستند که تاثیرات زیادی هم دارند.

 پزشکان متخصص پوست و مو عنوان می‌ کنند که تاثیرات مزوتراپی و prp بسیار بیشتر از کاشت مو است. گاهی اوقات کاشت مو جواب نمی‌ دهد و پیوند سلولی ایجاد نمی شود؛ اما در این روش ها با استفاده از امواج فراصوت فولیکول های موجود در ریشه و ساقه موها تحریک می‌ شوند و در نتیجه این روش ها باعث کاهش ریزش مو می گردند. اگر شما هم جزء افرادی هستید که دچار ریزش موی شدید شده اید می توانید برای رفع کم پشتی آنها این روش ها را امتحان کنید و نتیجه آن ها را در مدت زمان کوتاه مشاهده نمایید. روش مزوتراپی و پی آر پی مورد تایید بیشتر پزشکان متخصص پوست و مو می باشد که سبب شده تا افراد زیادی هم به دنبال این روش باشند و برای رفع کم پشتی مو از آن استفاده کنند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید

هفده − 6 =